Ilmalan Aura itä-suunnasta

Auran rakentajan tarina: Turvallisesti rakentamalla syntyy paras lopputulos

Ilmalan Auran työmaalla rakentaminen on jo pitkällä. Kesäkuussa 2022 alkaneet työt ovat edenneet hyvin aikataulussaan. Viime syksynä muurattiin Auran työmaalla peruskivi ja nyt toimistotalo on noussut jo harjakorkeuteen. Hartelassa panostetaan työturvallisuuteen monin tavoin ja se näkyy positiivisesti myös Auran työmaalla. Keväällä tuli täyteen jo 200 päivää ilman työtapaturmia. Hartelan työpäällikkö Aleksi Valli huolehtii, että työturvallisuus muistetaan työmaalla jokaisena päivänä.

 

Vuoden kuluttua kesällä 2024 valmistuvan Ilmalan Auran rakentamisessa on parhaillaan runkovaihe menossa. Kerrokset kohoavat suunniteltuun tahtiin ja runko valmistuu kevään aikana. Vesikattotyö alkaa näillä näkymin toukokuussa. Seinien noustessa rakentaminen etenee sisävaiheeseen. Maaliskuussa on saatu tehtyä jo parkkihalliin lattiavaluja ja seuraavaksi siirrytään ylempiin kerroksiin. 

 

 – Työmaalla on pidetty hyvä työtahti päällä ja talven sääolosuhteiden ei annettu hidastaa rakentamista. Työmaan vieressä syksystä asti kulkenut ratikkalinja on tuonut uutta huomioitavaa työnsuunnitteluun, mutta olemme saaneet hyvin ennakoitua ja järjesteltyä esimerkiksi johdinlankoihin liittyvät haasteet elementtiasennusten aikaan, kertoo Auran työmaan työpäällikkö Aleksi Valli.

 

Rakentamisvaiheessa tehdään yhteistyötä useiden kumppaneiden kanssa. Naapuritontin omistaja YLE on tuonut helpotusta työmaan arkeen vuokraamalla tontilta varastointiin tilaa. Granlundin kanssa on myös tehty hedelmällistä yhteistyötä jo suunnitteluvaiheessa sekä talotekniikan urakkaneuvotteluissa.

 

Työpäällikkö Aleksi Valli kiittelee yhteistyötahoja hyvästä tekemisen hengestä ja joustavuudesta. Suuri kiitos kuuluu myös rakentajille, joita työmaalla on tällä hetkellä n. 50 ja kaiken kaikkiaan rakentamisprojektin aikana jopa 100 yhteensä. Työmaalla on huolehdittu tunnollisesti työturvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

 

 – Meille on Hartelassa tärkeää, että jokainen pääsee töistä turvallisesti kotiin. Auran työmaalla pidetään turvallisuus päivittäin esillä ja se on tärkeä osa johtamista. Panostus on tuottanut tulosta ja saimme juuri Aluehallintoviraston TR-mittauksesta huipputuloksen 99,1, iloitsee Aleksi Valli.

 

Vastuullisuus näkyy rakentamisen aikana työturvallisuuteen panostamisen lisäksi myös mm. toimistotalolle tavoiteltavan LEED Gold -sertifikaatin ympäristötavoitteiden noudattamisessa. Hartelan vastuullisuustiekartta ohjaa työmaita seuraamaan energiakulutusta, toimimaan materiaalitehokkaasti ja kierrättämään rakennusjätteet. Työmaan vastuullisuutta seurataan yrityksen mittareiden sekä teetettävien auditointien avulla.

 

Ilmalan Auran omistaa Union Investment, mutta kohteen kehittänyt Hartela toimii yhä myös kohteen rakentajana. Näin Hartela vastaa koko prosessista aina ensimmäisistä suunnitelmista valmiin toimistotalon luovutukseen asti huomioiden asiakkaan tarpeet koko yhteisen matkan ajan.

Muuntojoustavat ja mukavat tilat Ilmalan Aurasta

Yhteistyössä ammattilaisten kanssa suunnitellut tilat tukevat yrityksen toimintaa nyt ja tulevaisuudessa. Kiinteistön rakennuttaja Hartela on tukena muutoksessa ja varmistaa että prosessi sujuu mutkattomasti ensitapaamisesta tupaantuliaisiin asti.

Ilmalan Aura
Ilmalankuja 3, 00240 Helsinki

Tiedustelut ja vuokraus

Ilmari Hämäläinen

050 569 0466 ilmari.hamalainen@hartela.fi

Muuntojoustavat ja mukavat tilat Ilmalan Aurasta

Yhteistyössä ammattilaisten kanssa suunnitellut tilat tukevat yrityksen toimintaa nyt ja tulevaisuudessa. Kiinteistön rakennuttaja Hartela on tukena muutoksessa ja varmistaa että prosessi sujuu mutkattomasti ensitapaamisesta tupaantuliaisiin asti.

Ilmalan Aura
Ilmalankuja 3, 00240 Helsinki

Tiedustelut ja vuokraus