Ilmalan Aura julkisivu joulukuu 2023

Ilmalan Aura on Suomen ensimmäisiä EU-taksonomian mukaisia rakennuksia

Ensi vuonna valmistuvan toimistotalon Ilmalan Auran suunnittelua on siivittänyt vastuullisuus sekä ympäristöarvot. Ympäristösertifikaatti LEED Gold -tasoa tavoittelevan Auran suunnittelussa on myös huomioitu kattavasti EU-taksonomian mukaiset kriteerit. Valmistuessaan Ilmalan Aura tuleekin olemaan Suomen ensimmäisiä EU-taksonomian mukaisia rakennuksia.

EU-taksonomian tavoitteena on edistää kuutta EU:n ympäristötavoitetta. Näitä ovat mm. ilmastonmuutoksen hillintä, siirtyminen kiertotalouteen, ympäristön pilaantumisen ehkäiseminen ja vähentäminen sekä ilmastonmuutokseen sopeutuminen. Taksonomiaan liittyvät periaatteet ovat vaikuttaneet vuoden 2022 alusta lähtien, jolloin Ilmalan Auran suunnittelutyö oli juuri käynnistynyt.

Myös LEED Gold -sertifikaatin saaminen edellyttää vastuullista ajattelua jo hankekehityksen alkuvaiheista lähtien. LEED kriteereistä Ilmalan Auran vahvuuksiksi ovat nousseet mm. keskeinen sijainti lähellä julkisia kulkuvälineitä. Juna-asemalle on vain kivenheiton verran matkaa ja raitiovaunun pysäkki sijaitsee rakennuksen vieressä.

Myös pyöräilijät on huomioitu Auran tiloissa hyvin ja pyörille on varattu katettu säilytysalue. Sähköautoilijoita hemmotellaan parkkihallissa, jossa jopa 50 % prosenttia parkkipaikoista soveltuu sähköauton lataukseen. Tämä on reilusti enemmän kuin sertifikaatit edellyttävät ja voi todeta, että Ilmalan Aurassa on varauduttu tulevaisuutta ajatellen kattavasti vihreän siirtymän tuomaan autoilun murrokseen.

Rakennuksen energiatehokkuuteen on panostettu ja rakennus tuottaa myös itse uusiutuvaa energiaa. Toimistotalon katolle sijoitetaan noin 30 aurinkopaneelia, jotka tuottavat yhteensä 7MWh/ vuodessa. Energiatehokkuutta lisää myös käytönaikaisen lämmön talteenotto, jota hyödynnetään mm. lämmitykseen. Viherkatto eristää lämpöä talvella ja viilentää kesällä.

Myös rakennuksen ilmanvaihtoa on pohdittu ympäristön näkökulmasta. Ilmalan Aurassa onkin CO2-perusteinen sisäilmanlaadun ja ilmanvaihdon ohjaus. Tämän lisäksi toimistotalon sisätiloissa käytetään vähäpäästöisiä sisämaaleja, liimoja, tiivisteitä sekä lattiapäällysteitä. Vedenkulutukseen on myös kiinnitetty huomiota ja sitä on pyritty vähentämään sisätiloissa.

Rakentamisen aikainen rakennusjätteen kierrätys on normaali käytäntö Hartelassa. Kiertotaloutta on tuettu Ilmalan Auran kohdalla myös tuomalla louheet ja maa-aines paikallisesti. Rakentamisesta syntynyttä hiilijalanjälkeä ovat kasvattaneet eniten teräksiset runkorakenteet sekä työmaan energiankulutus. Rakennuksen elinkaaren aikana taas hiilijalanjälki pienenee ja hiilikädenjälkeä eli positiivista ympäristövaikutusta kasvattavat mm. energiatehokkuuden lisäksi myös puurakenteiset ulkoseinät.

Ympäristöministeriön arviointimenetelmän mukaisella 50 vuoden tarkastelujaksolla Ilmalan Auran elinkaaren kokonaishiilijalanjälki on 7,2 kg CO2e/m2/a ja rakennuspaikan 0,4 kg CO2e/m2/a.

Muuntojoustavat ja mukavat tilat Ilmalan Aurasta

Yhteistyössä ammattilaisten kanssa suunnitellut tilat tukevat yrityksen toimintaa nyt ja tulevaisuudessa. Kiinteistön rakennuttaja Hartela on tukena muutoksessa ja varmistaa että prosessi sujuu mutkattomasti ensitapaamisesta tupaantuliaisiin asti.

Ilmalan Aura
Ilmalankuja 3, 00240 Helsinki

Tiedustelut ja vuokraus

Ilmari Hämäläinen

050 569 0466 ilmari.hamalainen@hartela.fi

Muuntojoustavat ja mukavat tilat Ilmalan Aurasta

Yhteistyössä ammattilaisten kanssa suunnitellut tilat tukevat yrityksen toimintaa nyt ja tulevaisuudessa. Kiinteistön rakennuttaja Hartela on tukena muutoksessa ja varmistaa että prosessi sujuu mutkattomasti ensitapaamisesta tupaantuliaisiin asti.

Ilmalan Aura
Ilmalankuja 3, 00240 Helsinki

Tiedustelut ja vuokraus