Auran eri vaiheet suunnittelussa

Auran kehittäjätarina: Innovatiivinen ja verkostomainen suunnittelutyö loi vankan perustan Auran rakentamiselle

Ilmalan Aura rakentuu hyvää vauhtia Ilmalan junaseisakkeen läheisyyteen. AuraLivestä on voinut seurata kuinka muutamien kuukausien aikana toimistotalo on noussut peruskivestä jo monen kerroksen korkeuteen. Komeasti Ilmalan maisemaan kohoavan Ilmalan Auran uudenlainen hankesuunnitteluvaihe on tehnyt rakentamisesta ja talon toteutuksesta erinomaisen sujuvaa. Rakennuttajapäällikkö Miska Sipiläinen Hartelasta kuvaa uudistetun suunnittelutyön avaimen olevan yhteistyökumppaneiden avoin asenne ja selkeiden tavoitteiden asettaminen.

 

Ilmalan Auran hankekehitys alkoi vuoden 2021 alussa, kun Hartela osallistui asiakkaan hankkeen kehittämiseen. Hartelan innokas toimitilatiimi tarttui rakennuttajapäällikkö Miska Sipiläisen sekä hankekehitysjohtaja Ilmari Hämäläisen johdolla modernit tarpeet täyttävän toimistotalon ideointiin. Heti alusta lähtien suunnittelussa oli mukana myös arkkitehtitoimisto ARCO Architecture Company. Tiiviin ja tehokkaan suunnitteluajan jälkeen Hartelan tiimi onnistui kiteyttämään ansiokkaasti tilaajan tarpeet ja toiveet, sillä suunnitelma valikoitui voittajaksi.

 

–  Saimme jo heti alusta lähtien selkeän kuvan siitä mitä tarpeita ja toiveita tilaajalla oli. Näiden pohjalta lähdimme suunnittelemaan uuden ajan toimistotaloa, joka vastaa modernin työn vaatimuksiin. Meidän eduksemme oli myös Ilmalan alueen vahva tuntemus, sillä olemme olleet alueen kehityksessä voimakkaasti osallisena, kertoo Hartelan rakennuttajapäällikkö Miska Sipiläinen.

 

Riittävän vuokrausasteen saavuttamisen jälkeen alkoi hankekehitysvaihe, jonka aikana rakennettiin uudenlainen toimintapa suunnittelutyöhön yhteistyökumppaneiden kanssa. Koska hankkeessa oli useampia huomioitavia erityispiirteitä, niin Hartelan tiimi lähti heti alusta ratkaisemaan mm. talotekniikkasuunnitteluun liittyviä kehityskohteita yhteistyötahon kanssa.

 

Tontin omistaja YLE Eläkesäätiöt sekä Helsingin kaupunki toimivat hyvässä yhteistyössä heti suunnittelun alkuvaiheessa Hartelan ja asiakkaan kanssa, joka mahdollisti kaikkia osapuolia miellyttävän lopputuloksen. Suunnitteluorganisaatio koostui hankekehitysvaiheessa Hartelan lisäksi Granlundista, Rambollista, ARCOsta, Swecosta sekä Jensen & Hughesista.

 

–  Lähdimme ensimmäistä kertaa tekemään jo hankesuunnitteluvaiheessa hanketta näin isolla organisaatiolla. Tavoitteenamme oli saada kehittyneemmät lähtötiedot hankkeen suunnittelulle, toteutukselle, laskennalle ja hankinnalle. Kokemuksemme tästä lähestymistavasta ovat erittäin positiiviset. Vaikka alkuun ensimmäistä kertaa tehtävät uudet vaiheet olivatkin hiukan työllistävämpiä, niin nyt toteutusvaiheessa nähdään suunnittelutyön vaivannäön tuoma todellinen hyöty, kuvaa Miska Sipiläinen.

 

Kehitystyön uudistaminen vakautti maailman myllertäessä

 

Vaikka Ilmalan Auran suunnittelu ja toteutus ovat edenneet varsin ripeässä tahdissa, on maailmantilanteessa sattunut silti tänä aikana yllättäviä käänteitä esimerkiksi Ukrainan sodan myötä, jotka ovat haastaneet yleisesti rakennusalaa ja tuoneet kustannuspaineita. Tässäkin tilanteessa yhteistyössä tehty suunnittelutyö on tuonut hyvällä tavalla kustannustehokkuutta ja auttanut vaikeasti ennakoitavassa tilanteessa.

 

–  Jatkossakin lähdemme vastaavissa hankkeissa tällä uudenlaisella hankekehitystavalla ja ison suunnitteluorganisaation voimin liikkeelle. Tämä pilotti toimi hyvin ja sen tuomat hyödyt ovat nähtävissä jo nyt kaikille yhteistyökumppaneille. On mukava voida uudistaa suunnitteluvaiheeseen painottamalla koko rakennusalan hankekehitystä ja olemme iloisia, että meillä Hartelassa ollaan valmiita kokeilemaan uutta sekä innovoimaan ja testaamaan ideoita myös käytännössä, iloitsee Miska Sipiläinen.

 

Ilmalan Auran toimivan suunnittelun hedelmistä voidaan nauttia, kun kohde valmistuu vuoden 2024 aikana. Toimistotalon vahvuuksia ovat muuntojoustavuus ja tilatehokkuus, sijainti ja saavutettavuus sekä työntekijän huomioiminen erinomaisilla työskentelyolosuhteilla. Kohteessa on huomioitu vastuullisuus monipuolisesti, sillä Ilmalan Auralle haetaan mm. LEED GOLD -sertifikaattia valmistumisen jälkeen.

Muuntojoustavat ja mukavat tilat Ilmalan Aurasta

Yhteistyössä ammattilaisten kanssa suunnitellut tilat tukevat yrityksen toimintaa nyt ja tulevaisuudessa. Kiinteistön rakennuttaja Hartela on tukena muutoksessa ja varmistaa että prosessi sujuu mutkattomasti ensitapaamisesta tupaantuliaisiin asti.

Ilmalan Aura
Ilmalankuja 3, 00240 Helsinki

Tiedustelut ja vuokraus

Ilmari Hämäläinen

050 569 0466 ilmari.hamalainen@hartela.fi

Muuntojoustavat ja mukavat tilat Ilmalan Aurasta

Yhteistyössä ammattilaisten kanssa suunnitellut tilat tukevat yrityksen toimintaa nyt ja tulevaisuudessa. Kiinteistön rakennuttaja Hartela on tukena muutoksessa ja varmistaa että prosessi sujuu mutkattomasti ensitapaamisesta tupaantuliaisiin asti.

Ilmalan Aura
Ilmalankuja 3, 00240 Helsinki

Tiedustelut ja vuokraus